free web creation software
YOGA

" Door je te ontdoen van al je moeten, ont-moet je jezelf "
Yoga

De redenen om met yoga te beginnen zijn verschillend. De één wil lichamelijke klachten zoals rug- of hoofdpijn verlichten. De ander wil beter leren ademen of van stress en spanning afkomen. Sommigen willen alleen maar ‘rust in het hoofd’ of ontspannen. 
Je kan yoga vooral zien als een manier om een verbinding te vinden tussen de geest: ‘het denken’ en het lichaam: ‘het doen’. Door deze verbinding is het mogelijk om vanuit het lichamelijke het geestelijke te beïnvloeden en omgekeerd.

Yoga wordt over de hele wereld op veel verschillende manieren beoefend. 
Alle vormen van yoga hebben uiteindelijk hetzelfde doel: mensen in staat stellen zichzelf te leren kennen, evenwichtiger en rustiger te worden. Daarnaast zal yoga je laten ontdekken waar jouw mogelijkheden en grenzen liggen en zal je leren deze te accepteren zoals ze op dit moment zijn. De yoga oefeningen hebben een gunstig effect op het menselijke energiesysteem, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze werken door op alle vitale functies: het ademen, de bloedsomloop, het hormonale stelsel, de spijsvertering en het autonome zenuwstelsel. Ook worden de spieren en gewrichten versterkt en beter doorbloed en wordt de wervelkolom soepeler. Hatha

Als we kijken naar wat hatha betekent dan staat de ha voor zon en de tha voor maan. Zo kan je de zon zien als de actieve en mannelijke energie (Yang), en de maan als de vrouwelijke en kalme energie (Yin). In de hatha yoga komen deze tegengestelde energieën samen, zo beoefen je zowel houdingen die je lichaam en geest versterken en krachtig maken, als daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lichaam ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat telkens om de balans tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, Yin en Yang, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons zoals bijvoorbeeld inspanning en rust, verdrietig en blij, zeker en onzeker. Yoga helpt je om het evenwicht daartussen te vinden. Als deze elementen met elkaar in balans zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en ook gelukkig zijn.  

Is yoga iets voor mij? 

In principe is yoga voor iedereen zolang je maar luistert naar je lichaam en je je grenzen in acht neemt. Daarnaast maakt het niet uit of je lenig of stram bent. De intentie van de oefeningen wordt door je lichaam herkend en het effect is vaak direct merkbaar. Het maakt daarom ook niet uit of je al ervaring hebt met yoga of dat dit je eerste stappen op het yogapad zijn, je bent altijd welkom.  Lesrooster

De yogalessen vinden wekelijks, met uitzondering van de schoolvakanties plaats op:

Maandag:     09.00-10.00 uur 
                       10.15-11.15 uur 
                       19.00-20.00 uur 
                       20.15-21.15 uur 
Donderdag: 09.00-10.00 uur 
                       19.00-20.00 uur 
                       20.15-21.15 uur 
Vrijdag:         17.45-18.45 uur 
                       19.00-20.00 uur 

Op dit moment zijn het merendeel van de lessen vol, hierdoor kan ik nog beperkt mensen toelaten. Neem contact met me op voor meer informatie. 
                       

Tarieven

Een yoga les kost €7,50
Een proefles is gratis.

De betaling vindt plaats per kwartaal en dient vooraf aan dit kwartaal betaald te worden. Wanneer je een les verhinderd bent kan je deze op een andere dag en/of tijdstip inhalen (wel graag in overleg). 

Wanneer je halverwege het kwartaal zou instromen betaal je het resterend aantal lessen vooraf.