free site templates
SHIATSU

" Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen "Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een massagetechniek afkomstig uit Japan en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is net als acupunctuur gebaseerd op de Tradiotionele Chinese Geneeskunde en gaat uit van het bestaan van meridianen die door het gehele lichaam lopen. Door deze meridianen stroomt energie en op deze meridianen bevinden zich talloze drukpunten. Door druk uit te oefenen op bepaalde punten op de meridianen, kan de energie van de betreffende meridiaan beïnvloedt worden. Vrijwel iedereen heeft plekken in het lichaam met te weinig of teveel energie, hierdoor ervaar je lichamelijke en emotionele klachten. De belangrijkste kwaliteit van shiatsu is het herstelen en versterken van deze energieciruculatie door het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Dit helpt je lichaam en geest om de balans terug te vinden en in harmonie samen te werken.  


Shiatsu kan daarom goed helpen bij;

· Pijn- en mobiliteitsklachten in het bewegingsapparaat; nek, schouders, rug, armen, handen en vingers, benen, enkels en voeten  
· Stress gerelateerde klachten zoals stijfheid, pijn en spanning in de spieren, slaapproblemen, onrust  
· Algemene vermoeidheid  
· Migraine, hoofdpijn   
· Hormonale klachten   
· Menstruatieklachten   
· Spijsverterings- en andere organische klachten   
· Depressie, burn-out, angsten en andere psychische klachten   
· Reumatische aandoeningen   
· Bij onduidelijke, chronische en veranderlijke klachten   
• En meer...  

Je hoeft namelijk niet persé klachten te hebben om shiatsu te ontvangen. Shiatsu werkt ook preventief, en wordt vaak als diep ontspannend en rustgevend ervaren. Shiatsu kan je helpen met bewustwording en het leren luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft.