bootstrap html templates
SHIATSU

" Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen "Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een massagetechniek afkomstig uit Japan en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is net als acupunctuur gebaseerd op de Tradiotionele Chinese Geneeskunde en gaat uit van het bestaan van meridianen die door het gehele lichaam lopen. Door deze meridianen stroomt energie en op deze meridianen bevinden zich talloze drukpunten. Door druk uit te oefenen op bepaalde punten op de meridianen, kan de energie van de betreffende meridiaan beïnvloedt worden. Vrijwel iedereen heeft plekken in het lichaam met te weinig of teveel energie, hierdoor ervaar je lichamelijke en emotionele klachten. De belangrijkste kwaliteit van shiatsu is het herstelen en versterken van deze energieciruculatie door het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Dit helpt je lichaam en geest om de balans terug te vinden en in harmonie samen te werken.  

Shiatsu kan daarom goed helpen bij; 

· Pijn- en mobiliteitsklachten in het bewegingsapparaat; nek, schouders, rug, armen, handen en vingers, benen, enkels en voeten 
· Stress gerelateerde klachten zoals stijfheid, pijn en spanning in de spieren, slaapproblemen, onrust 
· Algemene vermoeidheid 
· Migraine, hoofdpijn  
· Hormonale klachten  
· Menstruatieklachten  
· Spijsverterings- en andere organische klachten  
· Depressie, burn-out, angsten en andere psychische klachten  
· Reumatische aandoeningen  
· Bij onduidelijke, chronische en veranderlijke klachten  
• En meer... 

Je hoeft namelijk niet persé klachten te hebben om shiatsu te ontvangen. Shiatsu werkt ook preventief, en wordt vaak als diep ontspannend en rustgevend ervaren. Shiatsu kan je helpen met bewustwording en het leren luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. 

De behandeling 

De eerste behandeling begint altijd met een kort oriënterend gesprek, waarin ik je vragen stel over je gezondheid, de klacht(en) waarvoor je komt en over je leefgewoonten zoals voeding, slaap en dagelijkse bezigheden. Dit heeft als doel om een beeld te kunnen vormen van hoe je klachten zijn ontstaan en hoe ze zich manifesteren. Vervolgens zal ik aan de hand van een pols-, buik- en tongdiagse een behandelplan maken.

Na afloop bespreken we kort hoe je de behandeling hebt ervaren en hoe het vervolg traject eruit gaat zien. Aangezien ieder mens uniek is, is het nooit precies aan te geven hoeveel behandelingen er nodig zijn. Een klacht ontstaat vaak niet ineens en is daarom in veel gevallen ook niet met één behandeling verholpen. 

TIPS

· Shiatsu wordt gegeven over de kleding heen. Het is daarom raadzaam om makkelijk zittende kleding te dragen.
· Vermijd een zware maaltijd vooraf, shiatsu is het prettigst op een relatief lege maag.
· Drink na afloop voldoende water en vermijd inspannende activiteiten.

Shiatsu is voor iedereen geschikt behalve als je koorts, griep of een virale infectie hebt. 
Bij zwangerschap altijd even vermelden omdat er punten zijn die dan niet behandeld mogen worden. 

Shiatsu is geen vervanger van de reguliere geneeskunde. Het is belangrijk om je klacht ook aan je huisarts of specialist voor te leggen.

Openingstijden

De praktijk is voor shiatsu geopend op:
Maandag 13.00-17.00 uur
Dinsdag 09.00-21.00 uur
Woensdag 09.00-21.00 uur
Donderdag 11.00-17.00 uur
Vrijdag 09.00-17.00 uur

Wil je liever een andere dag of tijdstip, neem dan gerust contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.  

Tarieven

Een shiatsu behandeling kost €45,00

De eerste behandeling (inclusief intake) duurt ongeveer anderhalf uur. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer een uur. 

Na de behandeling ontvang je de factuur per mail.

Vergoeding

De behandelingen worden vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars. Je hebt hiervoor geen doorverwijzing van artsen of specialisten nodig. De vergoeding valt onder alternatieve geneeswijzen. Hoeveel je terug krijgt hangt af van je polis en de onderhandelingen van de beroepsvereniging met de ziektekostenverzekeraar op dit moment. Bekijk hier of de behandeling in jouw zorgpakket zit.