free html templates
BEHANDELING

" Door je te ontdoen van al je moeten, ont-moet je jezelf "
De behandeling

De eerste behandeling begint altijd met een kort oriënterend gesprek, waarin ik je vragen stel over je gezondheid, de klacht(en) waarvoor je komt en over je leefgewoonten zoals voeding, slaap en dagelijkse bezigheden. Dit heeft als doel om een beeld te kunnen vormen van hoe je klachten zijn ontstaan en hoe ze zich manifesteren. Vervolgens zal ik aan de hand van een pols-, buik- en tongdiagse een behandelplan maken.

Na afloop bespreken we kort hoe je de behandeling hebt ervaren en hoe het vervolg traject eruit gaat zien. Aangezien ieder mens uniek is, is het nooit precies aan te geven hoeveel behandelingen er nodig zijn. Een klacht ontstaat vaak niet ineens en is daarom in veel gevallen ook niet met één behandeling verholpen. Genezing heeft tijd nodig, tijd die we onszelf vaak niet gunnen, maar die het lichaam wel nodig heeft. 

TIPS

· Shiatsu wordt gegeven over de kleding heen. Het is daarom raadzaam om makkelijk zittende kleding te dragen.
· Vermijd een zware maaltijd vooraf, shiatsu is het prettigst op een relatief lege maag.
· Drink na afloop voldoende water en vermijd inspannende activiteiten.

Shiatsu is voor iedereen geschikt behalve als je koorts, griep of een virale infectie hebt. Bij zwangerschap altijd even vermelden omdat er punten zijn die dan niet behandeld mogen worden.

Shiatsu is geen vervanger van de reguliere geneeskunde. Het is belangrijk om je klacht ook aan je huisarts of specialist voor te leggen.